vineri, 24 februarie 2017

Antrenamentul picioarelor: Extensiile

Zilnic vedem în sală persoane care execută exerciţii într-un mod incorect.
Fie că nu cunosc modul corect de a efectua un anumit exerciţiu, fie că nu folosesc greutatea potrivită, riscul de accidentare este mare şi dacă ne mai gândim şi la faptul că rezultatele se vor lăsa aşteptate, deja putem trece acele persoane pe lista celor care, la un moment dat, vor abandona dezamăgiţi sportul.
În perioada următoare vom face mai multe articole pe acest subiect, încercând să acoperim toate grupele musculare, în speranţa că vom putea ajuta cât mai multe persoane să îşi încheie antrenamentele cu succes.
Vom începe cu cea mai mare grupă musculară şi, ciudat, una dintre cele mai neglijate:picioarele.
De multe ori am văzut în sală persoane care, după o încălzire nu foarte eficientă, îşi încărcau bara cu multe discuri încercând să execute genuflexiuni, fără a menţine spatele drept, fără a coborî suficient şi, de ce nu, fără a respira corect.
Dar să lăsăm genuflexiunile pentru un alt articol.
Astăzi vom vorbi despre extensiile pentru cvadricepşi.
Este un exerciţiu foarte bun care, făcut în completarea încălzirii, vă ajută să eficientizaţi antrenamentul de picioare.
Înainte de a trece la exerciţii precum genuflexiuni, încercaţi 3 sau 4 serii de extensii pentru cvadricepşi.
Veţi obţine o pompare foarte bună şi vă veţi preobosi picioarele astfel încât nu va mai fi nevoie să folosiţi o greutate atât de mare la genuflexiuni, putând acorda o mai mare atenţie execuţiei corecte, riscul de accidentare fiind de asemenea mai mic.
Fiind un exerciţiu de izolare executat la un aparat, riscul de a executa greşit scade.

Vă sfătuim să folosiţi greutăţi medii şi să acordaţi atenţie sporită tempoului:menţineţi o secundă contracţia şi coborâţi picioarele cât mai lent(3-4 secunde)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu