Ştiţi ce fac multe persoane când vor să slăbească?
Renunţă sau evită grăsimile cât pot de mult!
Un motiv ar fi că aşa se aude în popor, iar altul că grăsimile au mai multe calorii în
comparaţie cu proteinele şi carbohidraţii.
DE CE ESTE IMPORTANTĂ GRĂSIMEA?
-
Este
parte a fiecărei celule (colesterol)
-
Intră
în structura anumitor hormoni
-
Creierul
este grăsime, în mare parte
-
Ajută
la funcţionarea sistemului hormonal şi nervos
-
Oferă
saţietate
-
Solicită
foarte puţin sistemul digestiv şi hormonal
CE GRĂSIMI SĂ MÂNCĂM ŞI CÂT?
De preferat, grăsimile care provin din surse
naturale, atât grăsimi animale, cât şi vegetale. O cantitate optimă se
încadrează între 20% şi 40% din totalul caloriilor.
DE PREFERAT SĂ ALEGEM:
- Peşte gras (somon, sardine, macrou)
- Ouă
- Seminţe (cânepă, in, chia)
- Nuci
- Avocado
- Ficat, creier, măduvă
- Nucă de cocos
Acizii graşi de tip omega 3 care se găsesc în aceste
surse sănătoase au, de asemenea, numeroase beneficii: reduc inflamaţia, depresia,
ajută la sănătatea pieii, părului şi unghiilor, ajută la prevenirea obezităţii
Asigură-ţi un aport echilibrat de proteine, grăsimi
şi carbohidraţi fără să elimini vreo parte importantă de nutrienţi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu