1) Clătita M&C
Ingrediente:
Fulgi ovăz -
30 g
Albușuri - 3
Scorțișoara - după gust
Esența vanilie - după gust
Fulgi cocos - după gust
Cacao - 1 linguriță
1/2 iaurt
Mod de preparare:
- Se amestecă ingredientele şi se pun în tigaie până ce
clătita se rumenește, iar apoi se adaugă cealaltă jumătate de iaurt şi fructele
preferate
2) Budinca
M&C
Ingrediente:
Biscuiţi
Leibniz (au puţin zahăr) 160 g
Brânză degresată – 600 g
Ouă – 2
Esenţă vanilie – după gust
Coajă de lămâie rasă – ½ lămâie
Un pahar lapte
Mod de preparare:
- În două tăvi de mărimea celei din poză
se fărâmiţează biscuiţii şi se aşează uniform
- Apoi celelalte ingrediente se amestecă cu o lingură şi se adaugă peste biscuiţi
- Se lasă la cuptor până se rumenesc marginile
- Se scoate din cuptor, iar apoi se prepară o budincă (noi am folosit dr oetker şi am făcut-o cu jumătate din zahărul din reţetă) şi se toarnă peste budinca deja făcută
- Apoi celelalte ingrediente se amestecă cu o lingură şi se adaugă peste biscuiţi
- Se lasă la cuptor până se rumenesc marginile
- Se scoate din cuptor, iar apoi se prepară o budincă (noi am folosit dr oetker şi am făcut-o cu jumătate din zahărul din reţetă) şi se toarnă peste budinca deja făcută
3) Prăjitură cu fructe de
pădure
Ingrediente:
Făină cocos - 200 g
Făină ovăz - 100 g
Praf de copt - un plic
Esenţă vanilie - după gust
Sare - un praf
Ouă - 6
Albuşuri - 6
Iaurt 2% - 300 g
Lapte 1,5% - 400 g
Fructe pădure proaspete/congelate - 300 g
Mod de preparare:
Mod de preparare:
- Cu o lingură amesteci ingredientele uscate, apoi le
adaugi pe cele umede.
- La final, cu lingura apeşi fructele(dacă foloseşti
congelate lasă-le la dezgheţat) astfel încât să intre în compoziţie.
- Pui compoziţia într-o tavă în care ai pus hârtie de
copt şi o laşi la cuptor până se rumeneşte şi întăreşte!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu