marți, 21 martie 2017

Alte 3 alimente - Cum să cumperi, păstrezi, foloseşti alimentele?



Fructe tropicale (kiwi, mango, papaya, ananas)
-          Alege fructele moi când sunt apăsate uşor
-          Lasă-le să se coacă la temperatura camerei, fructele tăiate se ţin până la 3 zile în frigider, în recipiente închise ermetic
-          Mănâncă-le la gustare, în salate, sosuri, smoothie
Cartof dulce
-          Cartofi dulci cu miezul ferm, fără crăpături
-          La loc răcoros şi uscat, până la 2 săptămâni (a nu se păstra la frigider)
-          Fierţi, copţi la cuptor

NUCIFERE (MIGDALE, CAJU, ARAHIDE, FISTIC, NUCI)
-          Nuci preamabalate sau vrac
     -           LA LOC RĂCOROS ŞI USCAT, în recipiente cu închidere ermetică până la 6 luni
     -          Mănâncă la gustări, în salate şi alte feluri de mâncare ca sursă de grăsimi 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu