joi, 9 martie 2017

Cum să cumperi, păstrezi, foloseşti 5 alimente?

Avocado
-          Alege fructe grele şi fără pete; Dacă vrei să îl mănânci imediat, cumpără un avocado care este moale când îl apeşi cu degetul
-          Dacă este copt, ţine-l la frigider, maxim 2 zile; Nu îl tăia decât înainte de folosire(altfel oxidează)

-          Adaugă-l la salate, sosuri, pastă de avocado
Fructe de pădure(mure, afine, merişoare, zmeură, căpşune)
-          Cumpără fructe viu colorare, lucioase
-          Se pot păstra la frigider, în pungi de hârtie sau în recipeiente cu închidere ermetică; Nu spăla fructele decât înainte de consum, pentru că pot dezvolta mucegai
-          Mănâncă-le la gustări, în smoothie, în iaurt

SEMINŢE (DE ÎN, DOVLEAC, DE SUSAN, DE FLOAREA-SOARELUI)
-          Seminţe preambalate sau vrac(miroase-le ca să nu fie râncede)
-          La frigider, în recipiente cu închidere ermetică până la 6 luni, CONGELATE până la un an
-          Mănâncă-le la gustare, în salate, supe

Sparanghel
-          Alege tulpinile ferme, cu vârfurile închise. Evită-le pe cele cu vârf lipicios sau cu tulpina groasă, lemnoasă
-          În pungi de plastic, la frigider până la 4 zile
-          Sotat, fiert , pe grătar, în salate sau paste

Ciuperci
      -          Ciuperci tari, netede (să nu fie umede, alunecoase şi veştejite)
-          La frigider, în pungă de hârtie până la 3 zile
-          Crude în salate, supe, preparate la tigaie şi paste, coapte în cuptor, fripte la grătar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu