Avocado
-
Alege
fructe grele şi fără pete; Dacă vrei să îl mănânci imediat, cumpără un avocado
care este moale când îl apeşi cu degetul
-
Dacă
este copt, ţine-l la frigider, maxim 2 zile; Nu îl tăia decât înainte de
folosire(altfel
oxidează)
-
Adaugă-l
la salate, sosuri, pastă de avocado
Fructe de pădure(mure, afine, merişoare, zmeură,
căpşune)
-
Cumpără
fructe viu colorare, lucioase
-
Se
pot păstra la frigider, în pungi de hârtie sau în recipeiente cu închidere
ermetică; Nu spăla fructele decât înainte de consum, pentru că pot dezvolta
mucegai
-
Mănâncă-le
la gustări, în smoothie, în iaurt
SEMINŢE (DE ÎN, DOVLEAC, DE SUSAN, DE
FLOAREA-SOARELUI)
-
Seminţe
preambalate sau vrac(miroase-le ca să nu fie râncede)
-
La frigider, în recipiente cu închidere ermetică până la 6 luni, CONGELATE până la
un an
-
Mănâncă-le
la gustare, în salate, supe
Sparanghel
-
Alege
tulpinile ferme, cu vârfurile închise. Evită-le pe cele cu vârf lipicios sau cu
tulpina groasă, lemnoasă
-
În
pungi de plastic, la frigider până la 4 zile
-
Sotat,
fiert , pe grătar, în salate sau paste
Ciuperci
-
Ciuperci
tari, netede (să nu fie umede, alunecoase şi veştejite)
-
La
frigider, în pungă de hârtie până la 3 zile
-
Crude
în salate, supe, preparate la tigaie şi paste, coapte în cuptor, fripte la
grătar
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu