duminică, 12 martie 2017

Antrenamentul spatelui!


A venit momentul să vorbim puţin despre antrenamentul spatelui.
Nu vă vom da cele mai bune programe de antrenament, cele mai bune exerciţii pentru spate sau cea mai bună zi pentru a-ţi antrena spatele pentru simplul motiv că…nu există aşa ceva.
Sunt zeci de exerciţii pentru spate, sute de unghiuri diferite şi milioane de combinaţii care funcţionează.
Din punctul nostru de vedere, ce contează cu adevărat este să variem exerciţiile în funcţie de scopul pe care îl avem, după ce ne cunoaştem bine corpul şi ştim care sunt exerciţiile la care muşchii răspund cel mai bine, iar, mai presus de orice, contează execuţia corectă a exerciţiilor.
Despre asta vom discuta în cele ce urmează.
Zilnic vedem persoane în sala de fitness care îşi “lucrează” spatele fără a lucra cu adevărat spatele, execuţia lor lăsând de dorit, greutăţile folosite fiind mult prea mari, de multe ori bicepşii fiind cei care fac toată treaba, ca să nu mai vorbim de tempo sau pauzele dintre serii şi exerciţii.
În primul rând, că vorbim de tracţiuni sau de ramat(cele 2 mari tipuri de exerciţii pentru spate), cel mai important este să privim palmele ca pe nişte simple cârlige care apucă greutatea.
Scopul nu este acela de a ridica greutăţile din punctul A în punctul B, ci de a îţi activa cu adevărat muşchii spatelui.
Cum facem asta?”Stoarcem” omoplaţii!!!
Principala mişcare pe care o vom face, fie că lucrăm tracţiuni, fie că lucrăm ramaturi, este să tragem de umeri spre jos/înapoi şi să strângem 2 secunde omoplaţii, revenind la poziţia iniţială în 3-4 secunde, până când umerii sunt traşi(de greutate) spre sus/înainte pentru a întinde muşchii spatelui.
Ţinând cont de aceste sfaturi legate de execuţie şi tempo, fii atent ca în pauze să nu petreci prea mult timp pe Facebook sau discutând cu tipa care lucrează la aparatul alăturat şi rezultatele vor veni garantat J


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu